Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Kullanılan kapı fitili için duman sızdırmazlık şgeriı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim sağlanabilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Mono blok gövde bünyesı dal sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin mideinden güzeşte 4 tane cıvata ile bir birine rabıtalanması ile esenlanmaktadır.

Yangın uzmanlarına nazaran yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve hileçı kadar malzemelerden yapılmış korkulu bir kapıdır.

Hassaten, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, usturuplu şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Umumi amacı insanların binayı ziyan kararlamadan vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yan aldatmaır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa hariçya, haricen esaslamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir müstacel hatır çabucak insanoğluın Yangın Kapısı binayı güvenle terk etmesini katkısızlar. Hassaten bina içinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine mâni olur.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Bu kapılar bel kemiği olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan sarhoş olmak üzere dü gruba ayrılır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı özellikle tutulmak üzere yararlanma amacına ve Yangın Kapısı kullanan isim sayısına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page